Gebiedsgerichte Aanpak

Het Utrechts landschap is gevarieerd. Van de openheid van Eemland en de Lopikerwaard tot de intimiteit van een kersenboomgaard langs de Kromme Rijn. Van de bosrijke Heuvelrug tot een spannend fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De uitdagingen in elk van die unieke gebieden zijn heel verschillenden vragen een eigen aanpak. Daar zorgen we voor n de gebiedsgerichte aanpak.
En daarom hebben we de provincie opgedeeld in negen werkgebieden. Ieder gebied werkt met een eigen gebiedsagenda en aanpak die past bij het gebied en samen met lokale partners en betrokken wordt opgesteld. De indeling in gebieden is gebaseerd op de kenmerken van het landschap, de locatie van stikstofgevoelige Natura 2000-gebieden en natuurlijke grenzen zoals rivieren. 

Uitgangspunten van de Gebiedsgerichte Aanpak

De negen werkgebieden

Heeft u vragen of opmerkingen over een van de gebieden? Stuur dan een e-mail naar landelijkgebied@provincie-utrecht.nl

Gebiedsagenda’s

In gebiedsagenda’s worden de doelen en maatregelen uit het UPLG per gebied verder uitgewerkt. Want elk gebied is anders en staat voor andere uitdagingen. Een gebiedsagenda is een werkdocument, dat aangepast kan worden als de situatie verandert. In een gebiedsagenda staat bijvoorbeeld: 

  • welke oplossingen we zien voor de problemen die het gebied heeft met water, bodem, klimaat, natuur en landbouw;
  • welke maatregelen we de komende 4 jaar willen nemen;
  • wat onze doelen zijn en hoe ver we zijn met het bereiken van die doelen; 
  • wat er nodig is om een gebied leefbaar te houden voor de inwoners.

Wilt u meepraten over de aanpak in uw gebied? Mail dan naar landelijkgebied@provincie-utrecht.nl of kijk opPraat u mee? en lees hoe u kunt meedoen.

Rollen van de samenwerkende overheden

Contact

Wilt u meepraten over de Gebiedsagenda in uw gebied? Mail ons dan via landelijkgebied@provincie-utrecht.nl

Nieuws

Meer nieuws
Meer nieuws