Werkzaamheden aan fietspad Kon. Wilhelminaweg (N225) in Amerongen

Vanaf maandag 17 juni voert aannemer Dura Vermeer in opdracht van de provincie Utrecht werkzaamheden uit aan het fietspad van de Kon. Wilhelminaweg (N225) in Amerongen. Deze werkzaamheden maken deel uit van de aanleg van de doorfietsroute Utrecht Science Park - Veenendaal. 

Asfalteren fietspad

De werkzaamheden vinden plaats aan het noordelijke fietspad van de Kon. Wilhelminaweg tussen de Galakrotonde en De Kieviet in de bebouwde kom van Amerongen. Het fietspad wordt voorzien van nieuw asfalt en nieuwe elementenverharding. Ook worden er reparaties uitgevoerd aan schadeplekken, nieuwe hagen aangeplant om geparkeerde auto’s in de berm tegen te gaan en worden de bermen ingezaaid met een grasmengsel. Samen met reflecterende markering wordt het fietspad beter zichtbaar en veiliger.

Planning

De werkzaamheden gaan maandag 17 juni van start en duren naar verwachting tot en met vrijdag 26 juli. Er wordt gewerkt op doordeweekse dagen tussen 07:00 en 16:00 uur.

  • 17 juni - 5 juli: werkzaamheden aan fietspad noordzijde N225 tussen Tabaksteeltrotonde en De Kieviet
  • 8 juli - 26 juli: werkzaamheden aan fietspad noordzijde N225 tussen Galakrotonde en Tabaksteeltrotonde

Bereikbaarheid

Woningen en bedrijven direct grenzend aan het fietspad blijven bereikbaar. Fietsverkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid: vanaf 17 juni via de Koenestraat, Tabakslaan, Holleweg, De Postmeester en De Kieviet en vanaf 8 juli via het zuidelijke fietspad van de Koningin Wilhelminaweg. 

Het gemotoriseerde verkeer op de N225 ondervindt geen hinder van de werkzaamheden aan het fietspad. 

Blijf op de hoogte via de Bouwapp

Met de ‘Dura Vermeer Bouwapp’ kunt u de werkzaamheden die uitgevoerd worden volgen en op de hoogte blijven van eventuele wijzigingen in de planning. U kunt deze bouwapp gratis downloaden in de appstore. Zoek in de app naar ‘Doorfietsroute Veenendaal - Utrecht Science Park’, open het project en klik op ‘volgen’. U ontvangt dan een bericht van ons zodra er nieuws is. 

Waarom doorfietsroutes?

Om vlot, veilig en comfortabel tussen dorpen en steden te fietsen, werkt de provincie aan negen doorfietsroutes. Samen met gemeenten verbeteren we bestaande fietspaden en straten waar de weg gedeeld wordt door fietsers en automobilisten. We zorgen voor een comfortabeler en waar mogelijk breder wegdek en brengen herkenbare belijning en wegwijzers aan. Zo wordt het steeds aantrekkelijker om ook voor langere afstanden de fiets te pakken. Dat is goed voor ons klimaat, vermindert de files op de weg en is gezond. Op de doorfietsroutes zijn alle fietsers welkom, of je nu snel of rustig fietst. Je komt hier minder obstakels tegen en krijgt vaak voorrang op ander verkeer. Meer informatie over de doorfietsroutes is te vinden op www.provincie-utrecht.nl/doorfietsroutes      

Voor persinformatie:

jelmer.geerds@provincie-utrecht.nl, 06 42 47 30 33