Om de Utrechtse opgaven te realiseren, wil de provincie Europese financiering optimaal benutten. Europa kent verschillende financieringsprogramma's voor verschillende doeleinden en thema's. Een aantal programma's zijn bijvoorbeeld: LIFE, Interreg, Horizon Europe, Connecting Europe Facility (CEF) en Creative Europe. Daarnaast zijn er ook de EFRO en POP3 regelingen waarmee Europees geld decentraal kan worden verspreid. Uit de Europese programmaperiode 2014 - 2020 is bijna 925 miljoen euro Europese subsidie toegekend aan 1318 verschillende organisaties in de regio Utrecht. De kennisinstellingen en het MKB (Midden- en Kleinbedrijf) zijn de grote 'winnaars'. Lees over deze Europese investeringen in het online magazine:
Europa investeert in de provincie Utrecht.
Heeft u ambities om internationaal samen te werken en wilt u een Europese subsidiescan? Stuur uw projectidee naar europa@provincie-utrecht.nl.
Downloads
Zie ook
- Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3)
- Kansen voor West II
- RVO
- CHARM-EU; European University Alliance
- Interreg Noordzee; Shared and Digital Mobility Hubs
- Interreg; Supporting eco-innovations towards international markets (SUPER)
- Interreg; eBussed
- LIFE; IP Klimaatadaptatie
- LIFE; reNEWable green Hydrogen for TranSport (LIFE NEW HYTS)
- ELENA, European Local ENergy Assistance
- EU Fondsenwijzer
Nieuws
-
Europese Commissie wijst Utrecht aan als koploper Europese gezondheidsinnovatie
De Europese Commissie wijst metropoolregio Utrecht aan als Europese koploper op het gebied van gezondheidsinnovatie. Utrecht krijgt daarmee de status van Regional Innovation Valley. -
Regio Utrecht is Europa’s meest competitieve regio
De Europese Commissie heeft regio Utrecht aangewezen als regio met de grootste concurrentiekracht. Voor de Regional Competitiveness Index vergeleek ze het vestigingsklimaat in 234 Europese regio’s.